Galerie

 

Conny, heeft altijd haar interesses verdeeld tussen de beeldende kunst en de zorg. Centraal daarin staat voor haar de mens. De mens in al zijn vormen en hoedanigheden.
Ze is geboren in Amsterdam als dochter van een architect en met een moeder die graag, zelfs nog tot op hoge leeftijd, met klei bezig was. Haar jeugd heeft ze doorgebracht in Brabant in het mooie Breda. Daarna verhuisde zij naar Scheveningen.


"De zee is geen dag hetzelfde"
wat duidelijk is terug te vinden in haar pastels uit die periode.
Na de Mulo volgde ze een opleiding kinderverzorging. Vervolgens een opleiding in Creatieve handvaardigheid voor jeugdleiding en activiteitenbegeleiding. Tussendoor nog een paar jaar in Canada gewerkt als kleuterjuf met gehandicapte kinderen en in een kinderziekenhuis.
Duidelijk heeft zij twee rechter handen wat vooral tot uiting komt als ze met kinderen en/of met klei bezig is.
Voor tekenen en schilderen volgde zij een opleiding aan de Kon. Academie voor Beeldende Kunsten in den Haag.Tussen al haar verschillende banen door bleef ze tekenen, schilderen, boetseren en tekenles geven aan groepjes huisvrouwen en kinderen.
Ze trouwde, verhuisde naar Portugal. Terwijl haar man daar werkte als ingenieur bij de overheid werd zij daar moeder van haar eerste kind.
Er volgde daarna een moeilijke tijd. Ze moest een nieuw bestaan opbouwen, deels in haar eigen inkomen voorzien met twee kleine kinderen. Ze heeft toen veel in de zorg gewerkt. Bij de thuiszorg kwam zij in aanraking met cliënten die veelal alleen en eenzaam waren, zich verwaarloosden lichtelijk dementeerden en verzorging nodig hadden. Door haar betrokkenheid en interesse met mensen volgde ze een opleiding Validation, een methode om met dementerende ouderen te kunnen communiseren.

Deze "zorg-volle" periode heeft Conny afgesloten met een experiment (interressant voor de zorgsector)
"Voeding voor de Ziel"
en "Leven", ( La traduction française suit prochainement)
een serie van 6 schilderijen geinspireerd door dat experiment.

Door de combinatie van schilderen en boetseren is het een serie geworden van unieke en originele kunstwerken.
Klik
hier om een indruk te krijgen van haar werk.

Fr En Es